Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Vizyon: BİZ, Bilgi Çağı’na uyarlanmış bir kurum olarak; Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli,toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen,güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, Eğitim – Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir kurum haline getirmek, Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak İÇİN VARIZ.....

Misyon: Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir

Başarılar: AKÇAKALE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN DÜZENLEDİĞİ RESİM YARIŞMASINDA OKULUMUZ 1. VE 3, OLMUŞTUR. 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İSTİKLAL MARŞINI OKUMA YARIŞMASIN OKULUMUZ 1. OLMUŞTUR. 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ERKEKLER FUTBOL VE VOLEYBOL TAKIMIMIZ 2. OLMUŞTUR. 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ORTAOKULLAR ARASI ERKEKLER VOLEYBOL TURNUVASINDA İLÇE 2.Sİ VE ORTAOKUL ERKEKLER FUTSAL TURNUVASINDA İLÇE ŞAMPİYONUOLMUŞTUR. 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 18 MART ÇANAKKALE´Yİ TANIYORUZ BİLGİ YARIŞMASINDA İLÇE BİRİNCİLİĞİ KAZARANAK HALİLİYE BELEDİYESİNİN DÜZENLEDİĞİ İL GENELİ BİLGİ YARIŞMASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ İLÇEMİZİ TEMSİL ETMİŞTİR.

Saatler: Sabah 06.50-12.40 Öğle 12.50-18.40
Isınma: KALORİFERLİ
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: TUBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ
Proje Çalışmaları:

WEB - https://akcakalefsmortaokulu.meb.k12.tr

Adres - SÜLEYMANŞAH MAH. GÜNDOĞAN SK. FATIH SULTAN MEHMET ORTA OKULU BLOK NO 52 AKÇAKALE / ŞANLIURFA

Öğretim Şekli :İkili Eğitim

Yerleşim Yeri - SÜLEYMAN ŞAH MAH. İBRAHİM GÜNDOĞAN CADDESİ

Ulaşım OKULUMUZ AKÇAKALE MERKEZDEDİR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İL MERKEZİ=53 KM İLÇE MERKEZİ=0